Saving Memoir

No more update after 1 December 2011 | moved to maktubat.wordpress.com

Archive for the category “Aviation”

Kereta Terbang Menjadi Realiti

Masih ingat movie Back To The Future ? filem ni memang femes la zaman aku sekolah dulu-dulu. Masih ingat watak Dr. Emmet Brown dengan gaya ala2 Einstein dengan rambut uban putih satu kepala dan studentnya Marty McFly? kalau tak ingat sila klik sini.

Hah..kalau anda nak tau Dr. Emmet Brown ni la memperkenalkan idea kereta terbang..kalau didunia Melayu takkan la anda tak ingat P. Ramlee dengan idea tikar terbangnya dalam Laksamana Do Re Mi. Kira Dr. Emmet tu update skit idea P.Ramlee tu jadi kereta. haha.

Sekarang…bukan masanya lagi untuk angan-angan itu, sekarang adalah masanya untuk membuktikan idea-idea tersebut langsung tidak mustahil. So, post kali ni bukan nak cakap pasal movie-movie tu semua. Aku nak cakap pasal kereta terbang yang REAL punya.

smart kan design dia?

HOT NEWS !! Kereta terbang pertama akhirnya berjaya dihasilkan oleh Terrafugia company di Massachusetts, USA dan SEDIA UNTUK DIJUAL !. Tapi company ni lebih refer produk mereka ni sebagai “roadable aircraft” atau senang citer kapal terbang kereta bukan kereta terbang,  produk company ni diberi nama Terrafugia Transition atau The Transition saja. The Transition ni boleh terbang macam aircraft biasa dan boleh landing kat airport macam aircraft lain sebelum sayapnya di“lipat” untuk membolehkannya selamat bergerak di jalan raya seperti kereta biasa. The Transition ni dikategori dalam Light Sport Aircraft (kategori small aircraft yang orang guna untuk acrobatic dll) aku malas nak hurai panjang bab tu. Anda kena study kat UniKl MIAT baru bleh tahu..hehe.

terbang di udara memang sifat aircraft

Ini menjadikan aircraft sebagai spesis baru makhluk dua alam, mungkin patut diberi nama Reptilia..hehe

The Transition ini telahpun mendapat kelulusan US Federal Aviation Authority (FAA) kalau di Malaysia ni kita panggil Jabatan Penerbangan Awam (DCA). Kalau ikut syarat sebenar untuk diluluskan sebagai light aircraft kat US, aircraft tersebut mestilah memiliki berat dibawah 1320 pound. Tapi untuk merealisasikan “benda” baru ni, FAA bagi exception 110 pound lebih sebab berat The Transition ni mencapai 1430 pound. Dengan pengecualian yang diberi FAA itu membolehkan company ni tambah safety features untuk aircraft ini beroperasi sebagai kereta dengan selamat di atas jalan raya seperti airbag, safety cage dan lain-lain yang diperlukan untuk memenuhi standard yang ditetapakan oleh Federal Motor Vehicle Safety Standard. Secara tak langsung menjadikan aircraft ini lebih selamat berbanding light aircraft yang lain.

Isi minyak di station minyak biasa

Kalau anda nak bawa kereta terbang…kapal kereta….aeromobile ikut la apa yang korang nak panggil untuk bendalah ni, anda kena ambil lesen khusus untuk bawa bendalah yang bernama The Transition ni. Kena ambil lesen pilot untuk sport aircraft kursus khas untuk The Transition dengan 20jam penerbangan dengan Transition. Kalau anda sudahpun memiliki lesen atau sudah bergelar pilot, maka anda hanya perlu type course untuk Transition ni je untuk membiasakan diri dengan system dia. Untuk info, The Transition menggunakan Glass Cockpit.

Glass Cockpit

Berminat untuk memiliki The Transition? anda boleh mendapatkannya dengan harga $194,000 dengan deposit $10,000 adalah dalam RM 625262>, murah kan? kira affordable bagi rakyat Malaysia yang kaya, tu tak masuk cukai lagi tu..hehe. Untuk maklumat lanjut lengkap dengan Specification sila rujuk website Terrafugia.

Advertisements

Sikorsky X2 : Latest Technology of Helicopter

2 years ago, on June 2008…..


Helicopter development is hampered by the fact that for so long it has been a zero sum game, with designers only able to improve forward speed at the expense of hovering ability and low speed control, and vice versa. This, combined with other inherent design restrictions, has kept the top cruise speed for conventional helicopters at roughly 150—170 knots. Looking to overcome these limitations, Sikorsky Aircraft Corp. is working on a coaxial design aimed at realizing a cruising speed of 250 knots. First announced in 2005 and having recently achieved a major ground-testing milestone, the X2 is a scalable technology demonstrator that can hover, land vertically, manoeuvre at low speeds, and transition seamlessly from hovering to forward flight. In the words of Sikorsky’s president, Jeffrey Pino, it could prove to be a real ‘game changer’ for the industry.

Coaxial helicopters incorporate a second rotor above the body of the aircraft, eliminating the angular momentum and dissymmetry of lift caused by having only one rotor. This allows the helicopter to achieve faster speeds with greater efficiency, and without having to compromise hovering ability. Sikorsky is very optimistic about the technology’s scalability, claiming it can be effectively used on anything from Class IV UAVs to high-speed joint heavy lift transports with a 25-ton internal load.

Both rotors on the X2 Technology Demonstrator have four blades, and are powered by a LHTEC T800 turboshaft, which also drives a six-bladed pusher propeller on the rear of the model. The craft is expected to travel as fast as 256 knots, has a range of 1300km and a take-off weight of 3600kg.

The X2 demonstrator will incorporate new rotor blade designs with high lift-to-drag ratio, a fly-by-wire system with advanced flight control laws, transmissions with greater horsepower to weight performance, and active vibration control. The X2 also contains an automatic system that strops the rotor blades from exceeding the speed of sound and shattering from the airflow – a necessary precaution for a helicopter traveling faster than 210 knots.

The recent blades-on ground testing milestone brought the craft within “arm’s reach” of its maiden voyage. “The entire X2 TECHNOLOGY Demonstrator Program Team is extremely pleased that we continue to move our experimental program closer and closer to first flight,” said James Kagdis, Program Manager, Advanced Programs. ”We anticipate that reaching this particular milestone, as with those yet to come, will continue to pique the interest of our military, commercial and international customers regarding the potential that X2 TECHNOLOGY could have on their diverse missions around the globe.”

The proof of concept technology demonstrator is scheduled to fly later this year.

and NOW!, 2 years later on June 2010…..


Sikorsky Aircraft’s goal of producing the fastest helicopter ever built has taken another step towards becoming a reality. Its coaxial X2 Technology demonstrator has achieved a speed of 181 knots (208 mph) in a test flight – faster than the 160-170 knot speeds generally possible with conventional helicopters and edging closer to the eventual aim of delivering 250 knot (288 mph) cruising speeds.

As we’ve reported previously, the X2 demonstrator combines an integrated suite of technologies intended to advance the state-of-the-art, counter-rotating coaxial rotor helicopter. These include fly-by-wire flight controls, counter-rotating rigid rotor blades, hub drag reduction, active vibration control and an integrated auxiliary propulsion system.

After the latest test flight Jim Kaglis, Program Manager, Sikorsky Advanced Programs for Sikorsky, said, “the X2 Technology demonstrator today exceeded average helicopter speeds of a conventional helicopter, generally 160-170 knots.”

“The demonstrator is proving out the technologies very well, from the active vibration control system to the fly-by-wire controls. There are no show stoppers here so far, and now the program turns a corner, as this completes phase three of four. We are flying forward to the 250-knot cruise speed,” Kaglis added.

Naturally speed isn’t the only feature Sikorsky is aiming for with its new helicopter technology. Attributes such as excellent low-speed handling, efficient hovering, and a seamless and simple transition to high speed are also desirable, and are all things that were successfully demonstrated on previous test flights.

In case you were wondering, the record of the world’s fasdest helicopter has been held for over 20 years by the British built Westland Lynx ZB-500, which reached 249.1 miles per hour (400.8 kmh) at a European air show in 1986.

source : www.gizmag.com

Bila Mat Saleh Mengajar Muslim

Aku ingin membuka kembali lembaran sejarah dari diari hidupku. Segalanya bermula pada 19 November 2008, jam 2.00 petang. Aku  menaiki kereta Kelisa berwarna Silver bernombor plate yang bermula dengan abjad N dipandu oleh Hariri Ahmad dengan bertemankan seorang lagi yang bernama Husnul Hakim mengekori kereta berwarna hijau (aku tak ingat kereta jenis apa) yang dipandu lecturer kami Mr.Faizal Sharif, Specialist & Avionic Engineer. Selepas 20 minit perjalanan dengan menggunakan laluan Maju Express Highway yang bertolkan RM2.50, akhirnya kami sampai di Technology Park, Bukit Jalil, Kuala Lumpur. Pusing punya pusing tibalah kami di bangunan Patimas yang menempatkan pejabat cawangan Avcen Ltd. (HQ di UK) di tingkat 2. Kami diperkenalkan kepada CEO company, Mr. Michael Robert Dacre dan Chief Aerospace/Designer Engineer, Dr. Hamid (rakyat Iran) yang kemudian diperkenalkan kepada kami oleh Bro-bro technician sebagai Dr. H&#$%@N….Astaghfirullah

Mr. Michael Robert Dacre (1956-2009)

Bagaimana Mr. Michael Robert Dacre yang lebih mesra dipanggil Mike Dacre mengajar aku yang beragama Islam untuk mendalami Islam dengan mendalam dan meningkatkan keimanan dan ketaqwaan kepada Allah ?

Dipendekkan ceritera …..

Moral of the story from my 160hrs working at Avcen Ltd. & RM50/day (cheap labor..hehe)  :

1. Optimistic

Hari pertama aku sudah didakyahkan dengan Visi & Misi company terbabit. Melangkah masuk ke ruang pejabatnya mata & minda aku dihidang dengan kata-kata motivasi/booster/vision&mision yang diletakkan dalam frame dan digantung pada setiap ruang pejabat disamping prototype model untuk Jetpod yang telah melalui Aerodynamic Test. Ayat yang paling aku ingat dan satu-satunya yang masih tersisa dalam otak aku adalah

We are the leader not the followers

optimistic & futuristic ! yup, memang ayat yang sangat optimistic ( cam x bleh bla je ayatnya..haha). Minda yang dianugerahkan Allah ini cuba dicungkil hikmahnya supaya setiap perkara dapat dijadikan sebagai sumber pengabdian kepada Allah. Akhirnya…rupanya Islam telah lama & lebih dahulu mengajar umatnya supaya bersikap optimistic atau positif akan masa depan yang cerah. Bahkan itu lebih merupakan kepada visi yang ingin dicapai oleh Mr.Mike Dacre dan yang sepatutnya dicita-citakan oleh Muslim. Mat Saleh hanya meniru dan mengolah ajaran Islam tanpa disedari oleh orang Islam sendiri. Sama-sama kita renungi ayat Allah dalam surah Al-Furqan: 74 seperti berikut :

yang bermaksud :

Dan juga mereka (yang diredhai Allah itu ialah orang-orang) Yang berdoa Dengan berkata: “Wahai Tuhan kami, berilah Kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya (sejuk mata memandang), dan Jadikanlah Kami pemimpin ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa.

Nah ! bukankah Allah terlebih dahulu mengajar kita untuk sentiasa berfikiran positif, optimis, futuristic ? kalau tidak, mustahil Allah mengajarkan kita (Muslim) mendoakan diri kita sendiri supaya menjadi pemimpin / leader bukannya pak turut sepangjang zaman / the follower. Bukannya haram menjadi pengikut orang , tapi Islam ingin mendidik kita supaya berjiwa besar dan mempunyai cita-cita yang tinggi melangit sampai ke Syurga. Kerana hanya dengan azam dan cita-cita yang tinggi, kita mampu melakukan setiap perkara dengan tekun, gigih, bersemangat, dan dapat menghasilkan hasil kerja yang TERBAIKK!!.  Natijahnya…Islam mampu cemerlang, gemilang dan terbilang sama atau melebihi era keemasannya dulu. Mengapa tidak kita ciptakan Zaman Keemasan Islam pada era kita sekarang? bahkan kalau boleh, biar sampai sejarah mencatatkan era kita adalah era keemasan dan keunggulan Islam bukannnya era Ibn Sina, Ibn Rushd, Al-Khawarizi dan sebagainya. Banyak lagi ayat al-Quran yang mempunyai nilai motivasi seperti ini. Tingkatkanlah interaksi anda dengan Al-Quran.

Gambaran awal artist untuk Jetpod

2. Love and Diligence

Ya ! itulah yang ditunjukkan oleh Mike Dacre terhadap kerjanya. Si mat saleh ni akan datang melihat kerja-kerja orang bawahannya setiap hari dan memberikan semangat. Wajahnya penuh dengan kedutan cinta, cinta akan apa yang dia lakukan, cintakan kerjanya supaya mampu membuahkan hasil yang cemerlang.  Steve Jobs, CEO Apple pernah mengungkapkan :

The only way to do great work is to LOVE what you do

Mike Dacre sentiasa memeriksa hasil kerja para pekerjanya, bahkan dia sendiri turut melakukan kerja-kerja yang sepatutnya dilakukan oleh para technician yang diupahnya. Aku sendiri pernah menolongnya panjat Jetpod dan ikatkan strap dalam proses memastikan stabiliti rangka Jetpod. Aku masih ingat saat dia menolong kami (pelajar praktikal) yang mengemas 2 kotak kayu besar yang bersaiz 2×8 meter yang memuatkan wing Jetpod dan memecahkan kotak kayu tersebut kepada cebisan kecil untuk diangkut ke tempat pelupusan. Kerana tempat kerja yang kemas dan bersih amat penting bagi sesiapapun. Sama-sama bekerja dan berpeluh. Itulah Mike Dacre yang tekun dan teliti dalam setiap kerjanya, sikapnya ini sudah lama diajar dan disarankan oleh Rasulullah didalam satu hadis dairpada ‘Aisyah R.A :

“Sesungguhnya Allah menyukai apabila salah seorang daripada kamu melakukan sesuatu pekerjaan, ia melakukannya dengan baik, sempurna lagi teliti.” ~ Riwayat al-Baihaqi

3. Make People Like You and Influence Them

Jetpod dalam pembikinan

Itulah yang ditunjukkan oleh Mike, orangnya mudah bergaul, selalu senyum dan bertanya khabar pada pekerjanya. Membuatkan para pekerja senang dengannya. Bak kata TV9…Dekat di Hati….Para pekerja boleh bergurau senda dengan CEO (tapi masih dalam batasan la). Kalau anda baca buku tulisan Dale Carnegie, beliau menggariskan 6 cara untuk membuatkan orang sekeliling berasa senang dengan kehadiran kita dalam bukunya How To Win Friends And Influence People, antaranya :

1.Smile

2. Make other people feel important – and do it sincerely

nak tahu 4 lagi cara tu kena la baca buku tu sendiri.  Mike membuatkan para pekerjanya selesa baik dari yang berpangkat engineer, designer, LAME, technician & student macam kami. Masa bekerja yang efisien dengan masa rehat diberikan untuk pekerja, bahkan masa rehat jam 4 petang dijamu pula dengan buah-buahan, kuih-muih dan sebagainya. Memang kerja kat situ janji kenyang…haha. bila kenyang hati pun senang..bila hati senang kerja pun jalan..CEO pun dihormati, membuatkan para pekerja merasakan diri mereka dihargai dan bernilai. Selama berada disitu tiada pekerja yang minta berhenti, yang ada hanyalah yang diberhentikan kerana masalah-masalah besar. ( belum sampai masanya aku menceritakan tentang mereka yang diberhentikan kerja)

4. Respect The Others Belief

hah..ini point utama. Walaupun company ni diterajui oleh mereka yang bukan Islam, kebanyakannya Kristian tapi mereka begitu memahami keperluan hubungan antara seorang hamba dengan Tuhannya. Kalau tak memahami sekalipun, mereka masih lagi menghormati agama dan kepercayaan. Company ni menyediakan tempat kerja yang dilengkapi dengan kemudahan surau berhawa dingin (walaupun tempat tu tempat sewa). Dah berapa kali aku cakap pasal ni dalam blog ni, bukan apa …masih ramai yang tak tahu memahami dan menghormati kepercayaan dan pegangan orang lain. Orang macam ni selalu membenarkan hujah mereka tanpa melihat kebenaran hujah/ kepercayaan/ pegangan orang lain..(geramm!!). Jangan pula anggap aku ni menyamakan agama, yang aku tekankan ialah menghormati pegangan orang lain bukan mengikutinya  (kristian), awas dengan sangkaan anda! .

Mike Dacre dan lain-lain Mat Saleh yang baik pandai menghormati orang lain berbanding Muslim. Kenapa? kerana mereka lebih dekat dengan ajaran Islam walaupun bukan Islam. Muslim pula lebih jauh dari ajaran Islam walaupun beragama Islam. UBAHLAH KEADAAN INI DENGAN MENGUBAH DIRI ANDA!

Islam satu-satunya agama disisi Allah, namun Islam juga menyuruh kita menghormati hak asasi (dalam konteks Islam). Tak dinafikan juga ramai Muslim yang pandai menghormati orang.

Firman Allah :

Hai  manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha mendalam pengetahuannya (akan keadaan dan amalan kamu). – al-Hujuraat;13

Nampaknya dalam sesetengah situasi, Mat Saleh lebih memahami ayat di atas berbanding Muslim yang lebih suka bersikap prejudis terhadap bukan Islam. Muslim sebegini tak mampu menyebarluaskan Islam. Namun sebaik mana pun Mat Saleh, dia tetap Mat Saleh bukannya orang Muslim yang Beriman dan Bertaqwa. Apa yang penting, kembali lah pada ajaran Islam yang indah!

Aku disisi Jetpod

Setiap orang mempunyai caranya yang tersendiri dalam menceritakan pengalaman hidup mereka. Aku juga punya caraku tersendiri dan ini adalah caraku menceritakan pengalaman hidupku buat pengajaran untuk diri sendiri dan orang lain jika ianya bermanfaat buat mereka.

p/s: Ironinya, tajuk Mat Saleh Mengajar Muslim, Mat Saleh adalah panggilan biasa untuk bangsa eropah yang bukan muslim bagi masyarakat Malaysia. Muslim pula adalah orang Islam.

Tempat Duduk Selamat didalam Pesawat

Anda suka melancong ?

Jika anda melancong dalam negara (dalam menyahut seruan kerajaan dalam kempen Cuti-cuti Malaysia) sudah pasti anda mempunyai pilihan jenis kenderaan yang akan digunakan untuk ke destinasi yang dituju. Baik kereta, kereta api, bas, kapal terbang dan juga bot. Ramai juga yang memilih kapal terbang kerana bagi mereka ianya  menjimatkan masa, selesa, dan paling penting selamat .

Namun, jika anda memilih lokasi pelancongan luar negara sudah pasti anda tiada pilihan yang lain melainkan kapal terbang. Lainlah kalau pergi melancong ke Singapura atau Thailand, jalan kaki pun boleh.  Bila cakap pasal kapal terbang, betul ke naik kapal terbang lebih selamat berbanding kenderaan lain?

Memanglah kalau nak kata tak de plak dengar kapal terbang berlanggar kat atas sana tiap-tiap hari macam kereta & bas susah juga la nak jumpa kan ?

Jawapannya….kapal terbang memang kenderaan yang PALING SELAMAT buat masa sekarang. Pelbagai faktor yang menjadikannya selamat tapi aku malas lah nak ulas dalam entri ni, panjang pula. Kalau tanya aku secara mudahnya mestilah aku jawab maintenance menjadikan faktor utama kapal tu selamat untuk terbang.

Tempat Duduk Paling Selamat

Ada orang tanya aku, kalau naik flight tempat duduk mana yang paling selamat ? aku sendiri pun pernah tanya soalan tu pada seorang aicraft maintenance engineer.

Sebenarnya bagi aku tiada tempat khusus dalam pesawat yang boleh dikategorikan lebih selamat dari bahagian lain. Cuma…ada kajian yang menunjukkan seat / tempat duduk di bahagian belakang lebih selamat, tak percaya ?

click for the larger view…haha…gambar di atas adalah hasil kajian Univesity of Greenwich, bukan aku main-main cakap.Kalau ikut  kajian tu, peratusan untuk hidup lebih tinggi di bahagian seat belakang , 5 baris diantara emegency exit selepas sayap dan sebelum tandas. So, sekarang ni macam mana? masih nak tempah Hot Seat dalam AirAsia? hehe..macam mana la orang yang jenis nak habiskan duit tempah 1st class la, macam2 la.  Bayar mahal untuk service stewards/stewardess, seat plak rupa-rupanya tempat yang paling tak selamat..haha. Except, masa perjalanan melebihi 3 jam boleh la tempah seat yang lebih selesa walaupun kedudukannya “dikajikan” sebagai kurang selamat.

Tak boleh kata macam tu juga sebenarnya, kajian tu berdasarkan jumlah dan bentuk kemalangan yang berlaku. Seorang engineer pernah bagi tau aku, seat dekat beam (cari sendiri dalam kamus aviation) tempat wing disambungkan adalah selamat sebab tempat tu yang paling kuat…itu kata engineer yang berdasarkan kekuatan. Well, kemalangan tak mengira tempat..nobody knows what will happen. Apa-apapun, sebagai Muslim kita mestilah berusaha mengelak kemalangan kemudian bertawakkal lah pada Allah.

Adakah Destinasi Anda Kawasan Kemalangan Udara ?

Ini pun berdasarkan kajian yang dibuat, aku tak bertanggungjawab atas kesilapan maklumat. Nak tahu ? open your eyes and see……

Kalau tengok gambar tu, US adalah negara paling berisiko. So, tak perlu la pergi negara dajjal-kuffar-laknatullah tu kalau setakat nak melancong pergila ke negara-negara Islam, lain lah kalau pergi US atas urusan selain melancong dikira ok la kan. Kalau nak pergi US untuk menuntut ilmu, itu memang amat digalakkan.

Ada orang kata : ” Alah..kat atas sana (udara) bukannya sibuk cam kat jalan raya, mana ada nak excident cam kereta”

bagi mereka yang pernah melafazkan dialog di atas dan yang seumpama dengannya, maka anda perlu berfikir kembali…

sambil2 fikir tu, untuk kepastian akidah anda sila lihat video di bawah ni :

Ingat ! Segalanya ditangan Allah…kita perlu berusaha dan bertawakkal, Dia yang menentukan segala-galanya, usaha itu mesti !

Boeing 787 Dreamliner Interior Design

Aircraft yang diberi nama Boeing 787 Dreamliner ini telah pun berjaya dalam Uji Pandu atau Test Flight pada Disember lalu. Syarikat penerbangan pertama yang dijangka menerima aircraft ini ialah ANA ( All Nippon Airways), walaupun lewat daripada tarikh yang dijangkakan pada tahun 2008. Sekarang Boeing secara rasminya mereleasekan gambar interior design diaorang untuk pesawat B787 ni. Boeing menyatakan yang mereka akan lebih mengutamakan keselesaan penumpang bagi pesawat ini dengan teknik pengcahayaan didalam kabin yang dinamik, tandas yang lebih luas dan selesa, tempat penimpanan luggage yang lebih luas dan yang paling menarik ialah penutup tingkap elektronik transparent yang boleh diubahsuai semasa penerbangan.

keadaan sebenar interior B787 bagi salah satu pesawat yang menjalani flight test

Untuk menguji operasi design baru ini, pesawat ini akan menjalani flight testnya pada bulan ini.

Untuk makluman, satu daripada kesemua 6 pesawat yang menjalani flight test (pesawat B787 yang pertama) menggunakan engine Roll-Royce Trent 1000, manakala baki lagi lima pesawat menggunakan engine GE.  Pesawat B787 ini juga dikatakan dapat menjimatkan penggunaan minyak sebanyak 20% berbanding pesawat lain yang sedia ada yang mempunyai kemampuan yang lebih kurang sama dengan pesawat ini. Pesawat ini juga menyediakan kapasiti muatan cargo hingga 45 peratus.

Bahagian dalam flight deck atau cockpit B787 Dreamliner.

Boeing Business Jet Convertible

Author : Mike Hanlon

boeing-business-jet-convertible

Boeing has used EBACE to announce its Boeing Business Jet (BBJ) Convertible is now available to prospective customers with very special needs. The USD50 million plus airplane reconfigures from all-passenger to all-cargo configuration in less than eight hours, making it ideal for Governments, corporations and independently-wealthy citizens who forsee usefulness in being able to quickly repurpose the craft from mobile boardroom to transporting up to 50 VIPs, staff or troops to delivering disaster-relief supplies or configuring for medical evacuation. Thanks to a new Overhead Space Utilization kit, which adds 75 square metres of space, it could also be easily used for transporting race cars, race horses or the entourage of touring musical groups.

VIP Configuration

Boeing recently finalized an agreement with Greenpoint Technologies to provide 747-8 VIP owners and their chosen completion centers with a kit that adds 75 square-meters of space to the airplane’s crown. The Overhead Space Utilization or OSU kit is installed post production above the main cabin ceilings between doors three and five. The kit includes stairs from the main deck to the space above. Greenpoint offers three artistically engineered OSU designs.

BBJ owners receiving their airplanes after mid-2011 will reduce fuel consumption by 2 percent through a combination of airframe and engine improvements that Boeing announced in late April. Airplane structural improvements will reduce drag on the airplane, reducing fuel use by about 1 percent.

Boeing’s engine partner, CFM is contributing a further 1 percent fuel savings through hardware changes to its CFM56-7B Evolution engine.

The Boeing Business Jet (BBJ) Convertible’s enabling feature is a large cargo door on the left-hand side of the forward fuselage, which enables the rapid loading of 86.9 cubic metres of cargo to the aircraft’s main deck. Alternatively, the BBJ C can carry 50 passengers.

Ikhlas & Aviation

Author : Wan Mujahid Mohd Nordin .Date ; 1 April 2009, 14:15 p.m

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani akan hamba-hambaNya

“Kecuali orang-orang yang bertaubat dan memperbaiki amalan mereka dan mereka pula berpegang teguh pada kepada (agama) Allah, serta mengerjakan agama dengan ikhlas kerana Allah, maka mereka ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman( didalam syurga). Dan Allah akan memberikan kepada orang-orang yang beriman itu ganjaran (pahala) yang amat besar.” An-Nisaa’:146

Amal atau pekerjaan yang dilakukan tanpa niat yang baik hanyalah satu keletihan. Namun walaupun niat itu sudah sempurna dan elok, ianya adalah sia-sia jika tidak disertakan dengan keikhlasan jiwa dan raga dalam mengerjakan sesuatu pekerjaan. Ikhlas adalah nilai yang paling utama dan hanya dengan ikhlas amalan seseorang itu akan ditentukan samaada diterima atau tidak. Dalam ayat di atas jelas menunjukkan ikhlas sebagai klimaks usaha yang menentukan kejayaan seseorang sehingga layak ditempatkan bersama-sama dengan orang-orang yang beriman didalam syurga kelak. Bahkan, iman itu tidak lengkap jika tiadanya keikhlasan. Disamping itu, ayat di atas jelas ingin memberitahu kita bahawa seseorang yang sedar akan kesalahan mereka dan sentiasa memperbaiki dan meningkatkan kualiti pekerjaan mereka selaras dengan kehendak agama akan menghasilkan keikhlasan hati. Keikhlasan hati tidak lain dan tidak bukan akan membuahkan keberkahan hasil daripada keredhaan Allah terhadap hamba-hambaNya yang ikhlas “almukhlisin” .

Kemajuan Bidang Aviation Bergantung Pada Keikhlasan

Saya pernah berbual-bual dengan seorang manager di sebuah maintenance organization di Malaysia. Kami berbincang berkenaan hala tuju saya sebagai pelajar dalam bidang aviation, lalu beliau menceritakan pengalaman kerja beliau didalam sebuah syarikat penerbangan komersial. Katanya :

“Dalam sebuah syarikat yang besar adalah agak susah untuk kita naik pangkat dan sebagainya kerana mereka mempunyai beratus-ratus orang technician dan engineer. Melainkan kita ni kenal atau rapat dengan orang atasan. Tapi bagi saya, saya tidak suka “cara” tersebut. Melalui pengalaman saya, ikhlas dalam melakukan kerja kita adalah cara yang betul. Saya tidak fikir pun benda lain, saya buat je kerja saya sebaik dan seikhlas mungkin, terpulang kepada majikan untuk menilainya. Saya nampak, keikhlasan dalam bekerja yang membolehkan saya naik pangkat dari seorang engineer kepada staff bagi management board ketika berada dalam syarikat tersebut dulu kerana saya ni bukannya jenis bergaul dengan ramai orang apatah lagi nak mengampu.”

Berdasarkan pengalaman beliau tersebut, rasanya jelas bagi kita bahawa ikhlas adalah elemen yang sangat penting dan diperlukan didalam persaingan sesama rakan sekerja. Rasanya boleh saja dikatakan bahawa orang yang paling ikhlas adalah orang yang akan dipandang tinggi serta mendapat kepercayaan daripada majikan, bukan hanya majikan bahkan mendapat kedudukan yang agung di sisi Allah. Namun, apa yang pasti keikhlasan itu datangnya dari hati yang bersih. Keikhlasan dalam melakukan sesuatu tidak boleh dibuat-buat atau dipaksa, kerana ianya bersumberkan niat dan azam yang baik dalam melakukan kerja.

Islam menuntut kita supaya ikhlas didalam melakukan apa jua pekerjaan kerana pekerjaan atau amal yang dilakukan tanpa keikhlasan pasti tiada ganjaran di sisi Allah walaupun yang dilakukan itu merupakan satu kebaikan. Keikhlasan dalam bekerja akan meningkatkan produktiviti kerja individu. Bekerja dalam bidang maintenance sememangnya menuntut kesabaran dan ketabahan kita terutamanya dalam menghadapi situasi yang boleh melemahkan semangat kerja individu. Ketika ini, individu memerlukan benteng pertahanan yang kukuh supaya semangat atau motivasi kerja tidak merosot. Benteng pertahanan itu ialah ikhlas, seorang mukmin yang bekerja dengan motivasi ikhlas akan memberi kekuatan yang padu dalam bekerja setiap masa dan tidak bermusim.

Ikhlas akan menjamin prestasi pekerja muslim terus kekal malahan meningkat lagi berbanding sebelumnya. Pekerja yang ikhlas akan menyenangkan pihak majikan dan tidak mudah luntur semangatnya berbanding pekerja yang hanya mengharapkan wang gaji sebagai balasan bagi pekerjaan yang mereka lakukan. Ini terbukti jika kita perhatikan kata-kata Imam Al-Ghazali didalam kitabnya An-Niyyah Wal Ikhlas Al-Qasd :

“Dengan hujjah iman yang nyata dan cahaya al-Quran, mereka yang mempunyai hati mengetahui bahawa kebahagiaan tidak akan tercapai kecuali dengan ilmu dan ibadah. Semua orang pasti akan binasa kecuali mereka yang berilmu. Mereka yang berilmu pasti akan binasa kecuali yang aktif beramal. Semua orang yang aktif beramal akan binasa kecuali mereka yang ikhlas.”

Apabila satu pekerjaan itu disertai dengan keikhlasan hati, kerja dan tugas yang diberi akan dilakukan dengan lebih berhati-hati serta memikirkan akan akibat yang bakal diterima samaada didunia mahupun di akhirat. Jika kita perhatikan suasana sekarang, sesetengah technician atau engineer gemar melambat-lambatkan proses maintenance sesebuah aircraft semata-mata ingin mendapatkan overtime job yang membolehkan mereka mendapat elaun untuk OT. Inilah dinamakan kerja bermatlamatkan wang dan kemewahan dunia semata-mata tanpa memikirkan halal haram sumber pendapatan mereka yang bakal digunakan untuk keperluan keluarga mereka.

1481548

Mereka yang tiada keikhlasan dalam bekerja akan menghalalkan pelbagai cara untuk mendapatkan wang atau matlamat mereka yang tidak elok tersebut. Hati dan niat seseorang bakal menentukan kelakuan mereka dan natijah daripada perbuatan mereka. Rasulullah S.A.W bersabda :

“Sesungguhnya Allah tidak melihat kepada jasad dan rupa kamu, tetapi Dia melihat kepada hati kamu.” Baginda memberi isyarat ke arah hati dengan jari-jari tangannya lalu berkata, “Taqwa itu letaknya di sini.” Dan Baginda memberi isyarat ke arah dadanya sebanyak tiga kali.” (HR Imam Muslim)

Pekerja yang ikhlas adalah hasil didikan pada peringkat rendah, menengah, dan universiti. Ketiga-tiga tahap pembelajaran inilah yang biasanya dilalui oleh kebanyakan pekerja dalam bidang aviation, begitu juga dengan bidang-bidang lain. Kesinambungan menuntut ilmu itu haruslah diteruskan sehingga ke akhir hayat. Cuma methode menuntut ilmu itu mungkin berbeza apabila berada di alam pekerjaan. Ikhlas dalam mempelajari ilmu baru setiap hari dari mereka yang lebih mengetahui adalah pintu segala kebaikan. Setiap individu sepatutnya mengambil manfaat daripada pekerja yang senior. Namun sebagai seorang pekerja yang muslim dan mukmin haruslah berhati-hati untuk bergaul dengan rakan-rakan sejawatan yang lain bagi memastikan pengaruh negatif tidak dapat menembusi benteng keimanan dan keikhlasan diri.

Saya ingin menyarankan agar kita sebagai pekerja atau bakal pekerja yang beragama Islam dan beriman mestilah mencipta kelainan berbanding mereka yang bukan Islam ataupun yang hanya Islam dari sudut namanya sahaja. Keikhlasan dalam bekerja, kepatuhan dalam melaksanakan ibadah wajib seperti solat tanpa menggangu rutin kerja serta mampu melakukan kerja dengan kemas, memuaskan dan menepati masa adalah kelebihan bagi kita. Di situlah letaknya nilai Islam seseorang itu, samaada dia mengutamakan pekerjaaannya lebih dari tanggungjawab sebagai seorang hamba ataupun dia menjadikan kerjanya itu sebahagian daripada ibadahnya kepada Allah. Sudah pasti pilihan kedua lebih menguntungkan.

Kenapa saya menyarankan saranan di atas? Kerana selama ini saya melihat mereka yang bekerja dalam bidang aviation ini amat kurang pengetahuan agama mereka, budaya merokok yang sememangnya menjadi darah daging kebanyakan para technician mestilah dihapuskan. Malah, segala budaya yang tidak selari dengan Islam mestilah diketepikan. Haruslah diingatkan bahawa ikhlas itu hendaklah semata-mata kerana Allah dan untuk Allah. Lakukanlah setiap kerja dengan ikhlas demi mencari keredhoaan Allah yang Maha Memberi. Ketahuilah, Allah hanya menginginkan hakikat amal, bukan rupa dan bentuk amal itu dilakukan. Maka dari itu, Dia menolak setiap amal yang pelakunya tertipu dengan ‘amalnya. Sahl Bin Abdullah At-Tustari menyatakan :

“Dunia ini adalah kebodohan dan kematian kecuali ilmu. Semua ilmu merupakan hujjah ke atas pemiliknya kecuali yg diamalkannnya. Semua amal akan sia-sia kecuali yang dilaksanakan dengan ikhlas. Ikhlas itu dalam bahaya yang besar sehingga tetap berakhir-dengannya.”

Alangkah indahnya sebuah komuniti yang terdiri daripada mereka yang sedar akan tanggungjawab mereka sebagai muslim dan juga pekerja serta mempraktikkan nilai-nilai Islam yang indah didalam budaya kerja seharian mereka di mana keikhlasan dalam bekerja menjadi matlamat utama. Kita sememangnya dikenali sebagai professional yang melakukan kerja berpandukan maintenance manual dengan kata lain melakukan kerja berpandukan maklumat dan ilmu yang sahih. Namun ianya tidak akan membuahkan hasil yang baik jika tiada keikhlasan. Renunglah kata-kata ini sebagai konklusi kepada artikel pendek ini :

“Ilmu itu laksana benih, amal laksana tanaman dan airnya adalah ikhlas.”

Post Navigation

%d bloggers like this: